

Kada pečete hranu na visokim temperaturama, ulje može dosegnuti do 160 stupnjeva u pećnici, a u tavi i do 250 stupnjeva.
Ulje dobiveno od kikirikija, oraha, badema, sjemenki grožđa
Ulje konoplje, sezama, lana, suncokreta, repice i šafrana;
Kukuruzno ulje, ulje od sjemenka bundeve.
Maslinovo ulje – ima visoku termičku stabilnost. Zadržava korisna svojstva i na visokim temperaturama.
Kokosovo ulje – odlično se razlaže u organizmu, sadrži antivirusna i antigljivična svojstva. Dobro podnosi visoke temperature.
Životinjske masti – svinjska mast te guščja mast, odlične su za spremanje svih vrsta jela i pečenja.


Recept za sočni kolač sa šljivama i makom koji će vas oduševiti okusom i jednostavnom pripremom

Traper je uvijek dobar izbor: Pogledajte kako modno usklađeni par sa špice nosi bezvremenski materijal
