Sve prednosti kefira

'Prirodni antibiotik': Što će se dogoditi ako piješ kefir svaki dan?

Kao sjajan izvor proteina, kalcija i probiotika - kefir je fermentirani mliječni napitak s puno potencijalnih pogodnosti za tvoje zdravlje. Provjeri 10 razloga zašto bi ga trebala piti svaki dan

profimedia-0595304037.jpg
Foto: Profimedia

Jednostavan je za pripremu kod kuće

Iako kefir možeš pronaći u gotovo svakoj trgovini, prilično ga je jednostavno napraviti kod kuće, a onda točno znaš što je sve u njemu. Trebat će ti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • bilo koja vrsta mlijeka
  • aktivna zrna kefira
  • staklenka
  • gumica
  • nemetalna mrežasta cjedila
  • nemetalna žlica za miješanje
  • gaza ili papirnati filter za kavu

Priprema:

  1. Za svaku šalicu mlijeka koristi 1 žličicu zrna kefira.
  2. Ulij u staklenu posudu.
  3. Pokrij gazom ili papirnatim filterom za kavu.
  4. Učvrsti gumenom trakom.
  5. Čuvaj na toplom mjestu na oko 20-22 stupnjeva 12 do 48 sati (dok ne postane gusto i oštro).
  6. Procijedi kefir u čistu posudu za skladištenje.
  7. Čvrsto pokrij.
  8. Čuvaj do 1 tjedan.

*Nemoj se bojati biti kreativna! U procijeđeni kefir možeš dodati svoje omiljeno voće. Samo ostavi da odstoji dodatna 24 sata. Slobodno ponovno procijedi ako ti se ne sviđaju zrnasti komadići.

11/11