403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta

Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovaj desert vojvotkinja od Cambridgea obožava. Njezin slatki užitak je ukusan, ali i zdrav

Ona živi u palači i ima svog osobnog kuhara, ali kad ne prisustvuje kraljevskim galama ili ne jede na večerama sa šefovima država, ona radi ono što i mi - uživa u omiljenom desertu u udobnosti vlastite kuhinje.  Kate je otkrila recept za svoj omiljeni desert, a mi ti ga prenosimo.   

Kate Middleton ne jede puno slatkiša, ali postoji jedan klasični britanski desert koji ima svoj kraljevski pečat odobravanja: engleski sticky toffee puding. To je više kolač nego puding. Ova je poslastica prelivena umakom koji ga čini savršeno ukusnim. Samo pokušaj reći ne.

Recept za kolač

U malom loncu pomiješaj dvije šalice grubo sjeckanih datulja i dvije šalice vode te ih dovedi do vrenja. Makni s vatre i dodaj dvije čajne žličice sode bikarbone i izmuti smjesu u blenderu. Ohladi je do mlakog. KREMA:  U veliku zdjelu stavi tri šalice šečera i pola šalice maslaca te ih miksaj dok ne postanu lagani i tečni. U smjesu dodaj dodaj četiri jaja, jedno po jedno, dok miksaš. Na kraju dodaj dvije čajne žličice ekstarkta od vanilije i ponovno promiksaj smjesu.  U drugu zdjelu pomiješaj četiri šalice brašna i dvije čajne žličice praška za pecivo.  Brašno i prašak postepeno dodaji u kremu dok miksaš. Kad je to izmiksano, dodaj smjesu s datuljama i ponovno lagano izmiksaj. Dobivenu smjesu prebaci u unaprijed podmazanu, 13x9 centimetara veliku, padelu za pečenje. Peci na 350 stupnjeva, 30-40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne postane čista.  Ohladi kolač na postolju.  PRELJEV: Dok se kolač peče u malom loncu rastopi sedam žlica maslaca nasjeckanog na kockice, dodaj četiri žlice smeđeg šečera i jednu šalicu vrhnja za kolače. Zagrij smjesu na srednje jakoj vatri, neprestalno mješajući. Makni s vatre i unutra umješaj jednu žlicu rakije i četvrtinu čajne žličice ekstrakta od vanilije.  Ohlađeni kolač, prelij dobivenom tekućinom, a na vrh stavi malo šlaga ili sladoleda od vanilije. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx