Kako složiti tortu na kat?

Torte na kat nisu malen zalogaj, a mnogi ih rado izbjegavaju spremati zbog mogućih neuspjeha. No, ako znate kako ih pripremiti, nema straha. Saznajte kako složiti tortu na kat.

Kako složiti tortu na kat?

Mnogi se ne usuđuju praviti torte na kat od straha da se ne uruše kao kule karata. I taj je strah sasvim opravdan. Upravo zato u nastavku saznajte kako složiti tortu na kat

Image


(FOTO: Pixabay) 

Kada se pitate kako složiti tortu na kat, važno je da pažnju obratite na dvije važe stavke. To su promjer torti koje će se koristiti za slaganje torte na kat te učvršćivanje katova torti prilikom slaganja. 

Preporuka je korištenje kalupa s razlikom u promjerima od osam do deset centimetara. Torta najvećeg promjena stavlja se na dno. Kada je pozicionirate, morate je učvrstiti kako ne bi došlo do propadanja ili isklizavanja torti. To činite tako što se zabodu drveni štapići ili slamke čija visina odgovara visini torte na nekoliko pozicija na torti. 

Nakon učvršćivanja donjeg kata, manju se tortu stavlja na kartonski podložak koji učvrstite na dno gornje torte. Manju tortu zatim prenesete na donju tortu. Kako bi se nakon slaganja torte na kat dodatno osigurali svi katovi, potrebno je uzeti drveni štap ili slamku, malo kraće od visine torte te zabosti kroz sredinu torte skroz do dna.

Ako niste znali kako složiti tortu na kat, sada imate sve informacije te se napokon možete opustiti u proces propreme.