

Kamenice su jedna od delikatesa kada su morski plodovi u pitanju.
Ne konzumirajte kamenice koje su otvorene ili nisu čvrsto zatvorene jer su ili pokvarene ili mrtve. Svježe kamenice mirišu po moru, ako ste u dvojbi jesu li kamenice svježe – pomirišite ih.
Svježe kamenice je najbolje jesti sirove.
Kako biste otvorili kamenicu, potrebno je ravni dio školjke držati okrenutim prema gore i čvrsto stisnuti školjku
Ugurajte vršak noža za otvaranje kamenica i zaokrenite ga. Prilikom izvođenja ove radnje budite oprezni.
Bacite ravnu školjku, a polovice školjke s mesom posložite na sloj leda. Začinite kamenice prema želji, najčešće sokom od limuna i solju i paprom te se poslužite.
Uz kamenice poslužiti lagano bijelo vino ili crna pelješka vina.


Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga
