403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Kako se jedu kamenice

Kako se jedu kamenice
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Premda se konzumiranje kamenica može činiti kao kompleksno, ono to nije. Potrebno je pratiti nekoliko jednostavnih koraka i uživati u okusu kamenica.

Kamenice su jedna od delikatesa kada su morski plodovi u pitanju.  Premda se konzumiranje kamenica može činiti kompleksno, ono to nije. Potrebno je pratiti nekoliko jednostavnih koraka i uživati u okusu kamenica.   

Ne konzumirajte kamenice koje su otvorene ili nisu čvrsto zatvorene jer su ili pokvarene ili mrtve. Svježe kamenice mirišu po moru, ako ste u dvojbi jesu li kamenice svježe – pomirišite ih.

Svježe kamenice je najbolje jesti sirove.

Kako biste otvorili kamenicu, potrebno je ravni dio školjke držati okrenutim prema gore i čvrsto stisnuti školjku

Ugurajte vršak noža za otvaranje kamenica i zaokrenite ga. Prilikom izvođenja ove radnje budite oprezni.

Bacite ravnu školjku, a polovice školjke s mesom posložite na sloj leda. Začinite kamenice prema želji, najčešće sokom od limuna i solju i paprom te se poslužite.

Uz kamenice poslužiti lagano bijelo vino ili crna pelješka vina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx