Kako pravilno držati čašu za vino?

Uživanje u ohlađenoj čaši vina dok se kupate na suncu u kasnim popodnevnim satima jedno je od najvećih zadovoljstava tijekom proljeća i ljeta.

Kako pravilno držati čašu za vino?

Stručnjaci kaži da postoje ljudi različitih karaktera, ali isto tako postoje i vina raznih, egzotičnih okusa. Prije nego se prepustimo čaši vina, trebamo znati koji ukus nam najviše odgovara, a tek onda se mu se prepustiti i uživati u svakom gutljaju.

Kako pravilno držati čašu za vino?
Istina je da čašu za vino možete držati kako god vi želite. Unatoč toj činjenici, neke se situacije ne mogu olako shvatiti. Možda ste na nekom elegantnom događaju ili se spremate uslikati sliku za Instagram.

Posljednja stvar zbog koje biste trebali biti zabrinuti je to kako držite čašu za vino.

Nažalost, živimo u svijetu u kojem se ovako male stvari gledaju. Stoga, umjesto da se borite protiv toga, naoružajte se s nekoliko civiliziranih načina kako pravilno držati čašu za vino.

Čaše bez stalka možete držati za podnožje poput obične čaše, ali čaše sa stalkom biste trebali držati za sam stalka. Držite ga prema bazi pomoću palca, kažiprsta i srednjeg prsta te dopuštajući drugim prstima da se odmaraju na okrugloj bazi čaše.

Zašto držati čašu za vino za stalak?

  1. Nema masnih otisaka na ruci
  2. Temperatura: vino ostaje hladnije.

Pravilni načini držanja čaše za vino:

  • prstohvat oko stalka
  • prstohvat pri bazi čaše
  • pomoću palca i kažiprsta, oslanjajući ostale prste na bazu čaše