
Evo kako jednostavno pripremiti mekane kekse od maslaca koji se tope u ustima

Gotovo je nemoguće zamisliti kekse od maslaca bez da se sjetimo djetinjstva i Božića. To su kolači koji bude nostalgiju i u dom unose miris blagdana.
Savjeti za najbolje kekse od maslaca
Koristi hladni maslac jer ti omogućuje čvršće, manje ljepljivo tijesto s kojim je lakše raditi. Budući da će hladni maslac biti tvrd kad se izvadi iz hladnjaka, uključi mikser na malu brzinu kako bi ga razbila na komade, a zatim povećaj brzinu na srednju.
Najvažniji dio u valjanju tijesta je postići idealnu debljinu. Ne brini se oko formiranja savršenog pravokutnika, umjesto toga usredotoči se na valjanje do debljine 3 i pol centimetra.
Ohladi izvaljano tijesto. Tijestu moraš dati dovoljno vremena da se ohladi prije nego što ga narežeš jer to čini njegove rubove čišćima. Ohladi tijesto najmanje jedan sat u hladnjaku.
Recept za domaće kekse s maslacem
Donosimo ti brz i jednostavan recept za božićne kekse s maslacem koje će obožavati svi tvoji ukućani, ali i gosti.
Sastojci za kekse s maslacem:
16 žlica hladnog maslaca
Pola šalice šećera
2 jaja
1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
2 šalice glatkog brašna
1/4 žličice soli
1 žličica vode
1/4 šalice od 2 dcl šećera u prahu
Nož
Mikser za kolače ili električni ručni mikser
Valjak za tijesto
Priprema keksi s maslacem:
Keksi se mogu čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana ili smrznuti i do dva mjeseca.
POGLEDAJ VIDEO: Kako od jedne smjene napraviti više različitih keksića

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
