Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Otkrivamo vam nekoliko ukusnih recepata...

Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Varivo sa povrćem i rižom

Sastojci za 4 osobe 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

maslac
1 luk, sitno nasjeckan
1 veća mrkva, sitno narezana
500 ml povrtnog temeljca
3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
100 g riže
150 g kukuruza
bosiljak
timijan
papar
3 krumpira, narezana na kockice
1 žuta paprika, sitno narezana
1 tikvica, sitno narezana

Priprema jela

1. U zdjeli rastopite maslac te na njemu prepržite luk i mrkvu uz povremeno miješanje.

2. Dodajte temeljac i rižu. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru, prekrijte zdjelu te držite na laganoj vatri 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Dodajte preostale sastojke. Prekrijte te pirjate 15-ak minuta ili dok povrće ne omekša.

5/8