Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Otkrivamo vam nekoliko ukusnih recepata...

Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Složenac od pečenog mesa

Sastojci:

60 g maslaca
1 mali luk (nasjeckan na sitno)
2 češnja češnjaka (nasjeckani na sitno)
30 g oštrog brašna
600 ml mlijeka
Sol i papar
Jedan cvijet brokule srednje veličine (kuhani u slanoj vodi)
600 g pečenog ili pohanog mesa nasjeckanog na sitnije komadiće
3 šalice starog kruha (2-3 dana), nasjeckan na kockice
Sir po želji (gauda, ribavac i sl.)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi otopite 50 g maslaca, te na njemu prepržite luk i češnjak. Nakon što se luk malo omekšao, dodajte brašno te na laganoj vatri miješajući pržite još koju minutu. Nakon toga dodajte mlijeko koje ste prethodno zagrijali u posebnoj posudici. Miješajte cijelo vrijeme. Nakon što ste dobili gušću smjesu u nju dodajte kuhanu brokulu koju ste prije toga narezali na manje komade. Sve miješajte narednih nekoliko minuta na laganoj vatri.
Kruh prepržite na ostatku maslaca i pomiješajte s mesom. U vatrostalnu posudu prvo posložite meso i kruh, te sve prelijte umakom od brokule i jednoliko rasporedite. Po vrhu možete posipati sir (ribanac, gauda ili sl). Stavite u pećnicu da se sve zapeče (20-ak minuta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/8