Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Otkrivamo vam nekoliko ukusnih recepata...

Kako iskoristiti ostatke hrane s blagdanskog stola?

Varivo od mesa

Sastojci: 

1-2 žlice maslinovog ulja
1 luk srednje veličine, sitno narezani
2 češnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
2 veća krumpira (oguljen, narezani na kockice)
430 ml umaka od rajčice s komadima rajčice
430 ml temeljca od povrtne ili kokošje juhe
Sol i papar
450 g nasjeckanog pečenog ili pohanog mesa bez korice
Prepržene kockice kruha na maslacu (kruh star 2-3 dana)

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržite luk i češnjak, dok ne postane zlatni. Nakon toga dodajte koncentrat od rajčice, te sve dobro pomiješajte. Nakon toga dodajte umak od rajčice s komadima rajčice, temeljac, 220 ml vode, sol i popar, te po želji dodajte malo ružmarina. Kada juha zavri, smanjite vatru i sve kuhajte pet minuta ili više ako rajčica nije dovoljno mekana. Dodajte meso i ostavite da sve dobro ponovo zagrije.
Poslužite s prepečenim kruhom (starim 2-3 dana).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/8