Cvijet sa sto lica

Znaš li od kojeg se cvijeta rade kokteli i piće koje rashlađuje bolje od klime?

Hibiskus ima cvijet koji obara s nogu, no osim što je lijep, može se iskoristiti na bezbroj načina u kulinarstvu i medicini

profimedia-0245224865.jpg
Foto: Profimedia.hr

Karkaday cooler

Upravo zbog toga najpopularniji napitak u Africi pripremljen je od hibiskusa. Riječ je o ledenom čaju koji se zove karkaday cooler. Pripremit ćeš ga tako što ćeš skuhati čaj od hibiskusa pa na tri šalice čaja dodati šalicu cijeđenog soka od naranče i četvrtinu šalice cijeđene limete. Sve sastojke ćeš sastaviti i pri serviranju rashladiti ledom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijet hibiskusa jako je ukusan osušen. Ima slatkasto-kiseli okus. Možeš ga grickati, dodavati smoothiejima, stavljati u kolače i koktele. Na Karibima za Božić se tradicionalno pije punch s hibiskusom, dok je u Nigeriji popularan bezalkoholni napitak zobo koji se radi od hibiskusa, ananasa, klinčića i đumbira.

2/3