Ukoliko voliš avokado kao i mi, obožavat ćeš ovaj neuobičajen, ali savršen recept! Za razliku od većine recepata s avokadom (poput popularnog guacamole umaka ili avokado tosta) - ukiseljeni avokado najbolje se priprema s još nezrelim avokadom. Što tvrđi - to bolji!
Evo što ti je sve potrebno:
- 1/2 šalice jabučnog ili alkoholnog octa
- 1 žlica soli
- 1 žlica sjemenki gorušice
- 1 žličica šećera
- 1/2 žličice crnog ili šarenog papra u zrnu
- 1-2 tvrda avokada (narezana)
- 1-2 cijele čili papričice (po želji)
Priprema:
1. Zajedno promiješaj jabučni ocat, 1/2 šalice vode, soli, šećera, sjemenki gorušice, zrna papra, chili (po želji) u srednje velikom loncu.
2. Zagrij do vrenja na srednje jakoj vatri, miješajući dok se šećer i sol ne otope i zatim pusti da se ohladi na sobnoj temeperaturi (oko 20 minuta).
3. Dodaj narezani avokado u staklenku i prelij s ohlađenom tekućinom. Stavi u hladnjak na barem 1 sat prije nego što poslužiš i potroši u roku od mjesec dana.
Ukiseljeni avokado možeš jesti kao prilog uz mnoga jela ili ga dodati u omiljeni sendvič.