Kremasta juha od kadulje
Tragaš li za kremastom juhom koja će te zagrijati, ovaj bi te nesvakidašnji recept mogao ugodno iznenaditi. Ipak, sastojke ćeš vjerojatno trebati nabaviti unaprijed, no vrijedi isprobati i nešto drugačije juhe, zar ne?
Sastojci:
- 1 pastrnjak, oguljen i nasjeckan
- 2 mrkve, oguljene i nasjeckane
- 300 grama nasjeckanog celera ili repe
- glavica češnjaka (s odrezanim vrhom)
- 1 žlica ulja
- 1 žličica javorovog ili agavinog sirupa
- 1 vezica kadulje
- 750 ml povrtnog temeljca
- muškatni oraščić
- nekoliko žlica grčkog jogurta
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješaj pastrnjak, mrkve i celer te cijeli češnjak sa žlicom ulja i začini po želji. Prebaci na lim za pečenje i peci 30 minuta dok ne omekša. Prelij javorovim sirupom i nasjeckanom kaduljom, zatim peci još 10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. U blender prebaci pečeno povrće, češnjak istisni iz kore pa zajedno s temeljcem izblendaj dok ne postane kremasto. Zakuhaj i začini solju, paprom i muškatnim oraščićem. Posluži - podijeli po zdjelima i ukrasi s malo grčkog jogurta po želji.