Čokoladna torta bez brašna
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 230 grama neslanog maslaca
- 230 grama čokolade za kuhanje
- 6 jaja
- 160 g šećera
- 1 žličica ekstrakta od badema
- 130 grama kakaa
- Zagrij pećnicu na 180°C.
- U tavi na srednje niskoj temperaturi otopi maslac i čokoladu, miješajući dok smjesa ne postane kompaktna. Makni s vatre i malo ohladi, oko 5 minuta. Dodaj šećer i miješaj dok se smjesa ne postaje jedinstvena. Umuti jedno po jedno jaje dok se potpuno ne sjedini. Na kraju dodaj ekstrakt badema, kakao u prahu dok smjesa ne postane glatka.
- Ulij tijesto u kalup i peci oko 25 do 28 minuta. Kolač je potrebno hladiti desetak minuta, a tek ga zatim izvadi iz kalupa.
- Na kraju se može posuti kakaom i prema želji servirati sa šlagom.