Jednostavni recepti: Izdvojile smo brze i fine slastice za uskrsni stol

Ovih dana sve se priprema za slavlje Uskrsa i cijeli tjedan posvećen je planiranju i kuhanju. Naravno, nemaju svi vremena za pripreme kolača i suhih kolačić pa smo zato pronašle slastice koje su brzo gotove

Jednostavni recepti: Izdvojile smo brze i fine slastice za uskrsni stol

Čokoladna torta bez brašna

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixabay)

Sastojci: 

  • 230 grama neslanog maslaca
  • 230 grama čokolade za kuhanje
  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od badema
  • 130 grama kakaa
  • Zagrij pećnicu na 180°C.
  • U tavi na srednje niskoj temperaturi otopi maslac i čokoladu, miješajući dok smjesa ne postane kompaktna. Makni s vatre i malo ohladi, oko 5 minuta. Dodaj šećer i miješaj dok se smjesa ne postaje jedinstvena. Umuti jedno po jedno jaje dok se potpuno ne sjedini. Na kraju dodaj ekstrakt badema, kakao u prahu dok smjesa ne postane glatka.
  • Ulij tijesto u kalup i peci oko 25 do 28 minuta. Kolač je potrebno hladiti desetak minuta, a tek ga zatim izvadi iz kalupa. 
  • Na kraju se može posuti kakaom i prema želji servirati sa šlagom.
2/4