Mrkva i začini savršen su sastojak za muffine od kojih će cijela tvoja kuhinja mirisati na jesen
Jednostavni i ukusni: Muffini od mrkve kao zdravi desert
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za muffine obloži papirnatim košaricama za muffine. U zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir i muškatni oraščić dok se dobro ne sjedine.
U posebnoj zdjeli umuti ulje, šećer i vaniliju. Umuti jaja, jedno po jedno, dok se ne sjedine. U tu smjesu zatim na tri puta polako dodaj suhu smjesu, dok tijesto ne postane glatko. Na kraju umiješaj ribanu mrkvu i orahe.
Tijesto ulij u košarice za muffine i napuni ih do 3/4. Peci dok muffini ne narastu i kad čačkalica umetnuta u središte muffina izađe čista, otprilike 20 do 25 minuta. Ohladi kolače 5 minuta, a zatim ih prebaci na rešetku za hlađenje i potpuno ohladi.
Na svoje muffine možeš dodati kremu ili nadjev po želji, ili ih možeš jesti bez ičega.