Jednostavan i fini recept: Rolada od višanja i lješnjaka

Ako ne voliš sate provoditi u kuhinji, ovaj recept je savršen za tebe

Jednostavan i fini recept: Rolada od višanja i lješnjaka

Za nas ne postoji ništa bolje od deserta. Stoga ti donosimo ovaj jednostavan recept za roladu koja može biti dobar kolač i za božićni ručak.

Lagana je i ukusna,  s višnjama koje daju malo kiselosti, a lješnjaci dodaju slatkoću

Image

Recept za veganski smoothie od bundeve: Ukusan poput deserta



SASTOJCI:

  • 8 jaja 
  • 7 žlica šećera 
  • 8 žlica prženih, mljevenih lješnjaka 


KREMA: 

  • 1 litra mlijeka 
  • 8 žlica šećera 
  • 7 žlica gustina 
  • Par kapi ruma za kolače
  • 150 grama maslaca 



UKRAŠAVANJE:

  • 300 grama višanja
  • Šećer u prahu 



UPUTE: 

Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za pečenje prekrij papirom za pečenje i pripremi još jedan komad papira  koji će ti poslužiti za roladu kada ju izvadiš iz pećnice. 

Pomiješaj jaja sa šećerom i dodaj pržene, mljevene lješnjake te to izmiksaj. Stavi smjesu na kalup za pečenje i peci 20 minuta. 

Ostavi biskvit da se hladi 30 minuta.  

KREMA: 

Zakuhaj mlijeko sa šećerom i dodaj gustin te par kapi ruma za kolače. Stavi na štednjak, na srednju vatru i miješaj, a kad se krema zgusne, skini je s vatre i pusti da se hladi 20 minuta. U ohlađenu kremu umiksaj maslac. 

IZRADA ROLADE: 

Biskvit stavi na komad papira za pečenje koji si pripremila ranije. Dodaj sloj kreme i višanja te lagano rolaj biskvit dok ne dobiješ savršeno  smotanu roladu. Budi nježna u postupku kako ti se biskvit ne bi počeo mrviti ili pucati. 

UKRAŠAVANJE: 

Na vrh rolade možeš staviti mrvice čokolade ili šećer u prahu. 

POSLUŽIVANJE:

Ostavi roladu u hladnjaku 30 do 60 minuta. Stavi je na pladanj za posluživanje, ukrasi lješnjacima, višnjama i šećerom u prahu.