Gastro
Gastro

Jednostavan i fini recept: Rolada od višanja i lješnjaka

Jednostavan i fini recept: Rolada od višanja i lješnjaka
Ako ne voliš sate provoditi u kuhinji, ovaj recept je savršen za tebe

Za nas ne postoji ništa bolje od deserta. Stoga ti donosimo ovaj jednostavan recept za roladu koja može biti dobar kolač i za božićni ručak. Lagana je i ukusna,  s višnjama koje daju malo kiselosti, a lješnjaci dodaju slatkoću  

SASTOJCI:

8 jaja 

7 žlica šećera 

8 žlica prženih, mljevenih lješnjaka 

KREMA: 

1 litra mlijeka 

8 žlica šećera 

7 žlica gustina 

Par kapi ruma za kolače

150 grama maslaca 

  UKRAŠAVANJE:

300 grama višanja

Šećer u prahu 

UPUTE:  Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za pečenje prekrij papirom za pečenje i pripremi još jedan komad papira  koji će ti poslužiti za roladu kada ju izvadiš iz pećnice.  Pomiješaj jaja sa šećerom i dodaj pržene, mljevene lješnjake te to izmiksaj. Stavi smjesu na kalup za pečenje i peci 20 minuta.  Ostavi biskvit da se hladi 30 minuta.   KREMA:  Zakuhaj mlijeko sa šećerom i dodaj gustin te par kapi ruma za kolače. Stavi na štednjak, na srednju vatru i miješaj, a kad se krema zgusne, skini je s vatre i pusti da se hladi 20 minuta. U ohlađenu kremu umiksaj maslac.  IZRADA ROLADE:  Biskvit stavi na komad papira za pečenje koji si pripremila ranije. Dodaj sloj kreme i višanja te lagano rolaj biskvit dok ne dobiješ savršeno  smotanu roladu. Budi nježna u postupku kako ti se biskvit ne bi počeo mrviti ili pucati.  UKRAŠAVANJE:  Na vrh rolade možeš staviti mrvice čokolade ili šećer u prahu.  POSLUŽIVANJE: Ostavi roladu u hladnjaku 30 do 60 minuta. Stavi je na pladanj za posluživanje, ukrasi lješnjacima, višnjama i šećerom u prahu.