Zapečeni špageti
Sastojci:
paket špageta
2 žlice maslinovog ulja
1 luk srednje veličine
2 češnja češnjaka
400 g mljevene svinjetine
1 žličica talijanskih začina
sol
papar
prstohvat bosiljka
pasirana rajčica
1 paket mozzerelle
pola šalice parmezana
svježi peršin, za ukras
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Špagete normalno skuhajte, ocijedite i stavite sastrane. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte češnjak. Zatim tome dodate mljevenu svinjetinu, sol, papar, bosiljak i kuhajte dok ne dobije ružičastu boju. Nakon 10 minuta dodajte pasiranu rajčicu i još malo pirjajte. Zatim meso promiješajte sa špagetima. Na vrhu pospite s parmezanom i mozzarellom. Pecite dok se sir ne otopi, oko 20 minuta. Poslužite toplo.