Gastro
Gastro

Iznenadite ga u zadnji čas romantičnim receptima

Iznenadite ga u zadnji čas romantičnim receptima
Pripremite svom dragom jednostavna jela za prste polizati

Valentinovo je, a vi ste kod kuće i bez ideja? Hrana pali uvijek! Dakle, samo je bitno upotrijebiti maštu i nešto malo vremena. Pripremite svom dragom jednostavna, a ukusna jela i zajedno uživajte u guštanju. Osim toga, zašto upravo te recepte ne biste pripremali zajedno? I boravak u kuhinji može biti dio vašeg Valentinova, a svakako ga završite čašom dobrom vina i zdravicom. A dalje je na vama...

Foto: Pixabay.com Izvor: delish.com  

 

Zapečeni špageti

Sastojci: paket špageta 2 žlice maslinovog ulja 1 luk srednje veličine 2 češnja češnjaka 400 g mljevene svinjetine 1 žličica talijanskih začina sol papar prstohvat bosiljka pasirana rajčica 1 paket mozzerelle pola šalice parmezana svježi peršin, za ukras Postupak: Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Špagete normalno skuhajte, ocijedite i stavite sastrane. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte češnjak. Zatim tome dodate mljevenu svinjetinu, sol, papar, bosiljak i kuhajte dok ne dobije ružičastu boju. Nakon 10 minuta dodajte pasiranu rajčicu  i još malo pirjajte. Zatim meso promiješajte sa špagetima. Na vrhu pospite s parmezanom i mozzarellom. Pecite dok se sir ne otopi, oko 20 minuta. Poslužite toplo.

Kremasta juha od piletine, riže i gljiva

Sastojci: 3 žlice maslaca 3 češnja češnjaka 1 paket gljiva, očišćenih 1 žuti luk, očišćen 3 velike mrkve 2 stabljike celera svježe lišće timijana pola šalice brašna 2 komada pilećih prsa bez kože šalica pilećeg temeljca 1 šalica mlijeka 1 šalica riže Postupak: U velikoj zdjeli ili loncu otopite maslac. Dodajte gljive, luk, mrkvu i celer. Kuhajte i miješajte sve dok povrće ne omekša. Dodajte piletinu i začine te polijte pilećim temeljcem i kuhajte. Stavite sol i papar. Dodajte rižu i ostavite da kuha. Razmutite zajedno mlijeko i brašno i dodajte u juhu da se zgusne. Poslužite toplo.

Pečeni krumpir sa slaninom i sirom

Sastojci: 4 velika crvena krumpira 1/4 šalice kiselog vrhnja 1/4 šalice nasjeckanog bilja 2 luka, tanko narezana 3/4 šalice naribanog sira po želji 6 kriški hrskave slanine prstohvat soli papar Postupak: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir dobro operite (nemojte ga guliti), stavite u foliju i pecite sat vremena. Nakon toga izvadite iz pećnice, razrežite krumpir na pola po duljini. Pažljivo izdubite krumpir i taj dio stavite sastrane u posebnu zdjelu. Tome dodajte kiselo vrhnje, začine, luk, nariban sir (dio) i slaninu. Začinite soli i paprom. Žlicom stavljajte natrag u izdubljene krumpire, pospite po vrhu s preostalim sirom i stavite u pećnicu na oko 15 minuta. 

Mediteranska salata s limunom

Sastojci: 1 i pol žlica maslinovog ulja svježi listovi metvice, za ukras svježi listovi peršina svježi listovi bosiljka sok od 1 limuna žličica šećera prstohvat soli papar 2 svježe rajčice, narezane na komadiće 2 cijela krastavca, narezana na komadiće 1 šalica feta sira, narezan na kockice pola šalice maslina Postupak: Pomiješajte zajedno rajčicu, krastavce i masline. Dodajte maslinovo ulje i začine. Na kraju dodajte sok od limuna i feta sir te lagano promiješajte. Poslužite hladno.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx