Iznenadite ga u zadnji čas romantičnim receptima

Pripremite svom dragom jednostavna jela za prste polizati

Iznenadite ga u zadnji čas romantičnim receptima

Valentinovo je, a vi ste kod kuće i bez ideja? Hrana pali uvijek! Dakle, samo je bitno upotrijebiti maštu i nešto malo vremena. Pripremite svom dragom jednostavna, a ukusna jela i zajedno uživajte u guštanju. Osim toga, zašto upravo te recepte ne biste pripremali zajedno? I boravak u kuhinji može biti dio vašeg Valentinova, a svakako ga završite čašom dobrom vina i zdravicom. A dalje je na vama...


Foto: Pixabay.com
Izvor: delish.com


Zapečeni špageti

Sastojci:

paket špageta
2 žlice maslinovog ulja
1 luk srednje veličine
2 češnja češnjaka
400 g mljevene svinjetine
1 žličica talijanskih začina
sol
papar
prstohvat bosiljka
pasirana rajčica
1 paket mozzerelle
pola šalice parmezana
svježi peršin, za ukras

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Špagete normalno skuhajte, ocijedite i stavite sastrane. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte češnjak. Zatim tome dodate mljevenu svinjetinu, sol, papar, bosiljak i kuhajte dok ne dobije ružičastu boju. Nakon 10 minuta dodajte pasiranu rajčicu  i još malo pirjajte. Zatim meso promiješajte sa špagetima. Na vrhu pospite s parmezanom i mozzarellom. Pecite dok se sir ne otopi, oko 20 minuta. Poslužite toplo.

Kremasta juha od piletine, riže i gljiva

Sastojci:

3 žlice maslaca
3 češnja češnjaka
1 paket gljiva, očišćenih
1 žuti luk, očišćen
3 velike mrkve
2 stabljike celera
svježe lišće timijana
pola šalice brašna
2 komada pilećih prsa bez kože
šalica pilećeg temeljca
1 šalica mlijeka
1 šalica riže

Postupak:

U velikoj zdjeli ili loncu otopite maslac. Dodajte gljive, luk, mrkvu i celer. Kuhajte i miješajte sve dok povrće ne omekša. Dodajte piletinu i začine te polijte pilećim temeljcem i kuhajte. Stavite sol i papar. Dodajte rižu i ostavite da kuha. Razmutite zajedno mlijeko i brašno i dodajte u juhu da se zgusne. Poslužite toplo.

Pečeni krumpir sa slaninom i sirom

Sastojci:

4 velika crvena krumpira
1/4 šalice kiselog vrhnja
1/4 šalice nasjeckanog bilja
2 luka, tanko narezana
3/4 šalice naribanog sira po želji
6 kriški hrskave slanine
prstohvat soli
papar

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir dobro operite (nemojte ga guliti), stavite u foliju i pecite sat vremena. Nakon toga izvadite iz pećnice, razrežite krumpir na pola po duljini. Pažljivo izdubite krumpir i taj dio stavite sastrane u posebnu zdjelu. Tome dodajte kiselo vrhnje, začine, luk, nariban sir (dio) i slaninu. Začinite soli i paprom. Žlicom stavljajte natrag u izdubljene krumpire, pospite po vrhu s preostalim sirom i stavite u pećnicu na oko 15 minuta. 

Mediteranska salata s limunom

Sastojci:

1 i pol žlica maslinovog ulja
svježi listovi metvice, za ukras
svježi listovi peršina
svježi listovi bosiljka
sok od 1 limuna
žličica šećera
prstohvat soli
papar
2 svježe rajčice, narezane na komadiće
2 cijela krastavca, narezana na komadiće
1 šalica feta sira, narezan na kockice
pola šalice maslina

Postupak:

Pomiješajte zajedno rajčicu, krastavce i masline. Dodajte maslinovo ulje i začine. Na kraju dodajte sok od limuna i feta sir te lagano promiješajte. Poslužite hladno.