Ljetna salata s mladim kukuruzom
Sastojci:
2 klipa kukuruza,
1 velika rajčica
4 žlice maslinovog ulja
Sol
2 žlice aceta balsamica
½ žličice nasjeckanog češnjaka
Zelena salata – jedna glavica srednje veličine
1 šalica svježih listova bosiljka
110 g naribanog ribanca (ili parmezana)
Priprema:
Na roštilju ispecite kukuruzne klipove, dok ne postanu mekani i lagano preprženi. Kada se malo ohlade, otrijebite ga.
Rajčicu razrežite na pola, posolite, nauljite jednom žicom maslinovog ulja i ispecite ju na roštilju, dok ne postane mekana i lagano prepržena (oko 5 minuta). Kada se dovoljno ohladi, ogulite rajčicu i uklonite sjemenke iz sredine. Ostatak prstima rastrgajte u manju posudicu. Pomiješajte aceto, preostalo ulje, češnjak i jednu žličicu šećera. Pomiješajte kukuruz, očišćenu, narezanu zelenu salatu i bosiljak, te sve začinite s dresingom. Poslužite odmah.