Isprobajte odlične ljetne recepte s mladim kukuruzom

Iz domovine kukuruza, stižu odlični recepti koji će vas oduševiti

Isprobajte odlične ljetne recepte s mladim kukuruzom

Mladi kukuruz na klipu u našoj prehrani nalazi se već stoljećima. To, može se reći, tradicionalno jelo, posebno kontinentalne Hrvatske, jede se najčešće u vrlo kratkom periodu tijekom kolovoza (rjeđe prije ili poslije), kada mladi klipovi kukuruza dosegnu punu veličinu, a zrna kukuruza su mekana (mliječna). Mladi kukuruz kože se kuhati u slanoj vodi ili peći na žaru i najčešće se jede samostalno, kao ukusan međuobrok.

No, u domovini kukuruza (Sjevernoj i Južnoj Americi), mladi kukuruz ima posebno mjesto u prehrani. Iako je način pripreme najčešće isti (kuhanje ili pečenje), postoje brojne ukusne varijacije pripreme, koje bi se svakako isplatilo probati. Evo, kakve recepte preporučuje Martha Stewart na svom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5