Prava gozba

Stiže jesen, a mi imamo recepte za tri zdrava i jednostavna jesenska jela

Tržnice u ovo doba obiluju povrćem jarkih, toplih boja koje kao da zove da ga odneseš kući i pripremiš u svojoj kuhinji

olivie-strauss-A8LX7Y0AEEQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Paprika punjena krumpirom

Sastojci za dvije osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 paprike
  • 3-4 veća krumpira
  • slanina po želji
  • sol i papar
  • kiselo vrhnje
  • ulje
  • luk

Postupak:

Izribaj krumpir, ocijedi ga, dobro popapri i posoli. Luk izreži na sitno, pomiješaj s krumpirom. Dodaj, ukliko želiš, sitno narezanu slaninu. Paprike prereži na pola i ukloni im sjemenke pa napuni nadjevom i poredaj u pleh koji si prethodno nauljila, a uljem pokapaj i paprike. Sada ih stavi u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i ostavi da se peku pola sata. Kad su gotove, serviraj ih sa žlicom kiselog vrhnja.

4/4