Recept za dijetalnu verziju ledenog vjetra s vrlo malo kalorija

S ukupno 2141 kalorijom, ova dijetalna verzija ledenog vjetra savršen je desert za sve one koji paze na liniju, a jednako je ukusan

Recept za dijetalnu verziju ledenog vjetra s vrlo malo kalorija
Foto: Unsplash
Ledeni vjetar je proljetno-ljetni desert koji obožavamo baš svi - ukusna krema i svježe voće savršena su kombinacija i zato nam je drago da smo pronašle i onu malo "lakšu" verziju u kojoj će moći uživati baš svi, čak i oni koji paze na liniju i kilograme. Recept za dijetalnu verziju ledenog vjetra s ukupno 2141 kalorijom oduševio nas je i stigao je u pravi tren, jer ususret ljetu svi pazimo na liniju. U nastavku saznaj kako pripremiti ovaj omiljeni desert koji će se svidjeti baš svima.

Sastojci

140 g zobenih mekinja
50 g pšeničnih mekinja
1 vrećica praška za pecivo
30 g proteina sirutke s okusom vanilije
3 veća jaja
350 ml malomasnog mlijeka
8 g rastopljenog kokosovog ulja
550 ml malomasnog mlijeka
80 g gustina
1 štapić vanilije
150 g grčkog jogurta
200 g voća po izboru

Priprema

01.

Mekinje, prašak za pecivo, protein, jaja, mlijeko i kokosovo ulje dobro izmiješaj i pusti da stoje 15 minuta. Upali pećnicu na 180°C da se zagrije.

02.

Dok smjesa stoji, napravi kremu - 500 ml mlijeka zagrij na laganoj vatri. U odvojenoj posudi pomiješaj vaniliju, gustin i 50 ml mlijeka i to zatim ulij u dobro zagrijano mlijeko koje si grijala na laganoj vatri.

03.

Miješaj na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. Ugasi vatru i pusti da se krema hladi te svako toliko malo promiješaj da se ne stvara korica na površini.

04.

Nakon što smjesa za biskvit odstoji, podijeli je na dva dijela i stavi ju peći oko 45 minuta. Znat ćeš da je biskvit pečen kada ga probodeš čačkalicom, a on ostane potpuno suh.

05.

Biskvite izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade. Brže će se ohladiti ako ih izvadiš iz posuda i staviš na stol pa laganim pokretima odlijepiš masni papir. Na nekoliko mjesta probodi biskvit vilicom.

06.

Jedan ohlađeni biskvit stavi u posudu i premaži s 2/3 kreme od vanilije. Na kremu se slaže sloj tanko narezanih listića kivija, što gušće da ne bude rupa. Potom stavi drugi biskvit i premaži ga preostalom kremom kojoj si u međuvremenu dodala 150 g grčkog jogurta i dobro promiješala, tako da ta gornja krema više nalikuje na šlag.

07.

Ukrasi kolač tanko narezanom bananom, jagodama, ili nekim drugim voćem po izboru i preko noći ga ostavi u hladnjaku.

N.B.
17.5.2021.