Topla predjela, kao što im ime kaže, dolaze prije glavnog jela. Upravo zato ne bi trebala biti zasitna i u poslužena u velikim količinama, već lagana. U nastavku donosimo neke ideje za topla predjela koja nije komplicirano napraviti.
(FOTO: Pixabay)
Štrukli su savršen primjer toplog predjela. Domaći su specijalitet, a rijetko ih tko ne voli pojesti pa čak i za glavno jelo. Ideje za topla predjela mogu biti i rižota za sve moguće načine. Tako se na meniju toplih predjela najčešće nađu rižoto od gljiva, rižoto od plodova mora, rižoto s povrćem, rižoto od piletine ili crni rižoto od sipe.
Ako je riječ o tjesteninama, kao topla predjela to mogu biti tjestenine s plodovima mora, tjestenine sa sirom, tjestenine u umaku od rajčice. U istim se umacima mogu raditi i ravioli, njoki i tortelini. Topla predjela mogu biti i guste juhe koje će svi uvijek rado pojesti.
Bitno je da topla predjela nisu zasitna kako glavno jelo ne bi "propalo", a ovo su neke ideje za topla predjela koje će uvijek upaliti.