Ručak 'za ponijeti'

5 ideja za ručak koji možeš pripremiti kod kuće i ponijeti na posao

Brza hrana i naručivanje nisu idealno rješenje - uz ovih pet recepata svaki dan unaprijed pripremi zdrav i ukusan ručak koji ćeš uzeti sa sobom na posao

rucak.jpg
Foto: Unsplash

Mediteranski ručak

  • 350 g kus-kusa
  • 1 krastavac
  • 2 paprike
  • pola luka
  • nekoliko cherry rajčica
  • malo peršina
  • 400 g slanutka
  • 70 g maslina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 1 žlica origana
  • 3 žlice octa
  • malo soli i papra
  • humus po želji

Skuhaj kus-kus, a dok se kuha, nareži krastavac, papriku, crveni luk, a cherry rajčice prereži na pola i peršin sitno nasjeckaj. Pripremi preljev tako da u staklenci pomiješaš maslinovo ulje, sok od jednog limuna, sušeni origano, sol i papar. Ocijedi i isperi slanutak, dodaj ga u zdjelu i pomiješaj s 1 žlicom preljeva. U drugoj zdjeli pomiješaj papriku s nasjeckanim crvenim lukom, 2 žlice preljeva i nasjeckanim peršinom. Podijeli kus-kus na jednake dijelove u posude za pripremu obroka. Zatim dodaj nasjeckano povrće, masline, salatu od slanutka i sve prelij humusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
6/6