Mediteranski ručak
- 350 g kus-kusa
- 1 krastavac
- 2 paprike
- pola luka
- nekoliko cherry rajčica
- malo peršina
- 400 g slanutka
- 70 g maslina
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1 žlica origana
- 3 žlice octa
- malo soli i papra
- humus po želji
Skuhaj kus-kus, a dok se kuha, nareži krastavac, papriku, crveni luk, a cherry rajčice prereži na pola i peršin sitno nasjeckaj. Pripremi preljev tako da u staklenci pomiješaš maslinovo ulje, sok od jednog limuna, sušeni origano, sol i papar. Ocijedi i isperi slanutak, dodaj ga u zdjelu i pomiješaj s 1 žlicom preljeva. U drugoj zdjeli pomiješaj papriku s nasjeckanim crvenim lukom, 2 žlice preljeva i nasjeckanim peršinom. Podijeli kus-kus na jednake dijelove u posude za pripremu obroka. Zatim dodaj nasjeckano povrće, masline, salatu od slanutka i sve prelij humusom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa