Grčka kus-kus salata
- 200 g kus-kusa
- 1 krastavac
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- pola luka
- nekoliko cherry rajčica
- nasjeckani peršin za začiniti
- 400 g slanutka
- feta sir za posipati
- 1 limun
- 60 ml octa
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica origana u prahu
- sok i papar za začiniti
Skuhaj kus-kus i začini ga začinima po želji, a dok se kuha, pripremi povrće - nareži krastavac, papriku, crveni luk i cherry rajčice. Peršin sitno nasjeckaj, kao i luk. Slanutak ocijedi i isperi. Pripremi preljev, i to tako da promiješaš ocat, ulje, sok od limuna, češnjak i origano u prahu te malo soli i papra. Pripremljeni kus-kus dodaj u veliku zdjelu i ostavi da se ohladi. Dodaj sve povrće i slanutak te malo feta sira, svježe iscijeđeni limun, sol i papar po ukusu i preljev.
Tekst se nastavlja ispod oglasa