Brzo, a ukusno

Kad ti manjka vremena i ideja: Tri recepta za večeru gotovu u pola sata

Tko kaže da topla večera ne može biti spremna u pola sata? Ako su ti dosadili sendviči, a nemaš vremena za višesatno kuhanje donosimo ti tri brzinska recepta - uštedjet ćeš vrijeme, a jest ćeš kvalitetno

pexels-lumn-1410236.jpg
Foto: Pexels

Brzinska tjestenina s tikvicama

Tjestenina je na listi favorita kad je riječ o brzim jelima. Ova verzija dolazi s tikvicama, a gotova je u svega 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 500 grama tjestenine po izboru
  • 3-4 srednje velike tikvice
  • 3 režnja češnjaka
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • sol i crni papar
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 2 žlice maslaca (30 g)
  • 130 grama ribanog parmezana
  • svježi bosiljak
  • limunov sok (za posluživanje)

Priprema:

Kuhaj tjesteninu dok ne postane al dente. Ocijedi je, ali ostavi 200 ml vode za kasnije. U međuvremenu zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj tikvice, češnjak, ljuskice crvene paprike, majčinu dušicu te začini solju i paprom. Ostavi na vatri dok tikvica ne porumeni, 5-8 minuta. Pomoću gnječilice za krumpir zgnječi tikvice dok ne postanu gusti umak. Onaj ostatak vode ostavi da se lagano kuha na srednjoj vatri pa dodaj tjesteninu i maslac. Miješaj dok se ne otopi. Ako je potrebno, dodaj još vode za tjesteninu da se umak razrijedi. Makni s vatre i dodaj bosiljak. Prebaci u zdjelu i posluži preliveno svježim bosiljkom i limunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
3/4