Brzinska tjestenina s tikvicama
Tjestenina je na listi favorita kad je riječ o brzim jelima. Ova verzija dolazi s tikvicama, a gotova je u svega 25 minuta.
Sastojci:
- 500 grama tjestenine po izboru
- 3-4 srednje velike tikvice
- 3 režnja češnjaka
- pola žličice mljevene crvene paprike
- sol i crni papar
- 1 žlica svježeg timijana
- 2 žlice maslaca (30 g)
- 130 grama ribanog parmezana
- svježi bosiljak
- limunov sok (za posluživanje)
Priprema:
Kuhaj tjesteninu dok ne postane al dente. Ocijedi je, ali ostavi 200 ml vode za kasnije. U međuvremenu zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj tikvice, češnjak, ljuskice crvene paprike, majčinu dušicu te začini solju i paprom. Ostavi na vatri dok tikvica ne porumeni, 5-8 minuta. Pomoću gnječilice za krumpir zgnječi tikvice dok ne postanu gusti umak. Onaj ostatak vode ostavi da se lagano kuha na srednjoj vatri pa dodaj tjesteninu i maslac. Miješaj dok se ne otopi. Ako je potrebno, dodaj još vode za tjesteninu da se umak razrijedi. Makni s vatre i dodaj bosiljak. Prebaci u zdjelu i posluži preliveno svježim bosiljkom i limunom.