Empanade s tunom
Sastojci:
Za tijesto:
350 g brašna
žličica soli
150 g maslaca
120 ml vode
Za nadjev:
200 g ocijeđene tunjevine iz konzerve
200 g pelati rajčice
1 jaje
pola glavice luka
1 crvena, 1 zelena paprika
10 maslina
2 žlice maslinovog ulja
peršin
sol
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke za tijesto, dodajte vodu te umijesite. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odleži pola sata u hladnjaku. Na maslinovom ulju prepržite nasjeckani luk, papriku, pa dodajte tunu i nasjeckane pelate. Potom dodajte jaje i masline. Dodajte začine.Na radnoj plohi razvaljajte tijesto, režite krugove, punite ih nadjevom te zatvorite i jako pritisnite. Formirajte rub empanade.Premažite žumanjkom te stavite peći 15 minuta u peć zagrijanu na 200°C.