Empanade - brzi hrskavi zalogaji

Otputujte u okuse Latinske Amerike

Empanade - brzi hrskavi zalogaji

Empanade s piletinom

Sastojci:
680 g brašna
230 g maslaca
180 ml ledene vode
30 ml octa
2 jaja
sol

Za nadjev:
600 g filea pilećeg zabatka
100 g crvenog luka
2 režnja češnjaka
1 g curyja u prahu
20 g svježe ribanog đumbira
sol
40 ml maslinovog ulja,
100 g krumpira
50 g maslaca

Priprema:
U zdjelu stavite brašno, sol i listiće maslaca. Mijesite da dobijete mrvičasto tijesto, dodajte vodu pomiješanu s octom i jaja. Mijesite da dobijete glatko, tvrdo tijesto, podijelite na dva dijela. Zamotajte u prozirnu foliju, odložite u hladnjak na najmanje dva sata. File zabatka narežite na trakice, posolite, popecite na ulju, dodajte sitno sjeckani luk, popržite, dodajte sjeckani češnjak, začinite đumbirom i curyjem. Skuhajte kocke krumpira u slanoj vodi, ocijedite, zgnječite uz dodatak maslaca. Spojite meso i krumpir, po potrebi još začinite, promiješajte. Tijesto tanko razvaljajte, izrežite krugove promjera oko 6 cm, u sredinu stavite žličicu nadjeva, preklopite, spojite rubove, stavite u lim na masni papir i pecite na 180 C oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4