Sanja Golec iz Bjelovara, ekonomistica koja radi kao voditeljica poslovnice, pobjednica je finalnog tjedna "Večere za pet na selu". Sanja
preferira tradicionalnu kuhinju, a najčešće priprema variva, meso i pečenje. Uvijek će rado kušati piletinu u umaku od gljiva, kao i eksperimentirati s jelima, a svojom najvećom manom u kuhanju smatra to što se često žuri. Donosimo ti, recepte s kojima je Sanja oduševila goste.
PREDJELO
NJEŽNA BARUNICA
sastojci:
Piletina
Maslac
Pileća jetra
Kozjak (luk)
Tost
Bijelo vino
Vrhnje za kuhanje
Sol
Papar
Priprema:
Popržiti luk kozjak na maslacu
Dodati piletinu izrezanu na kockice (i jetrica)
Podliti vinom
Dodati vrhnje za kuhanje, a sol i papar po želji (ostaviti da se kuha 40 minuta)
Vruću smjesu izblendati
Dodati tost po potrebi ako je smjesa prerijetka
Pustiti da se ohladi
Namazati na šnite bjelovarskog bageta
GLAVNO JELO
PUNJENA GORA
sastojci:
Teleća prsa
Kruh
Češnjak
Panceta
Senf u sjemenu
Mrkva
Luk
Peršin
Patlidžan
Cherry rajčice
Priprema:
Teleća prsa se moraju očistiti od žilica
Začiniti meso
Pofuriti kruh s mlijekom, dodati češnjak, peršin, sol i papar, dodati jaja
Smjesu postaviti na teletinu i zarolati u roladu
Peći u pećnici na luku i mrkvi (oko 1 h)
Nakon pečenja od mrkve i luka napraviti umak
Popržiti patlidžane i rajčice za prilog
SLATKI KRAJ
sastojci:
Bjelanjci
Šećer
Žutanjci
Čokolada za kuhanje
Maslac
Badem
Krem brule
Krema:
Priprema:
Umiješati jaja u čokoladu
Na dio čaše uliti krem brule od vanilije
Uliti čokoladni mousse
Nasjeckati bademe i posuti njima kremu
Biskvit
Izmiksati jabuke, šećer, jaja
Peći biskvit pola sata