Kombinacija kojoj jednostavno ne možemo odoljeti
Rijetko tko nije ljubitelj tiramisua. Ovaj talijanski klasik koji se ne peče, sočan je i osvježavajuć, a k tome i nevjerojatno jednostavan za pripremu.Dodamo li u cijelu priču i kombinaciju gin tonika, ovaj popularni desert postaje idealan za večernja druženja.
Deserti s džin-tonikom već su neko vrijeme potpuni hit, a nakon džin-tonik cheesecakea i džin-tonik krafni, vrijeme je za džin-tonik tiramisu. I to onaj u čaši, jer tko ne voli brze, osvježavajuće i nevjerojatno ukusne deserte u čaši!
Gin tonik tiramisu
Sastojci:
- 170 g piškota
- 300 g mascarpone sira
- 70 ml gina
- 70 ml tonika
- 200 g skute ili kvark sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 paketić bourbon vanilije u prahu
- 150 ml tučenog šlaga
- 1 srednji limun
Priprema:
- Iscijedi limun. Pomiješaj mascarpone sa skutom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 žlice šećera u prahu.
- Istuci šlag u čvrsti snijeg i pažljivo pomiješaj.
- U plitku zdjelu dodaj gin i tonik.
- Prepolovi piškote, umoči ih u gin i tonik i stavi sloj na dno pripremljenih čaša.
- Nanesi sloj (približno 1.5 žlice) mascarpone kreme na sloj piškota, a zatim u čaše stavi još jedan sloj piškota umočenih u gin i tonik. Zatim premaži još jedan sloj mascarpone kreme.
- Stavi tiramisu u hladnjak i pusti da se hladi najmanje 4 sata. Prije posluživanja pospi malo limunove korice na vrh ukoliko imaš domaći limun.
Izvor: https://www.sweetsandlifestyle.com/gin-tonic-tiramisu-gin-tonic-dessert/