Gastro
Talijanski klasik s pomakom

Gin tonik tiramisu: Desert u čaši idealan je za svaki dan

Gin tonik tiramisu: Desert u čaši idealan je za svaki dan
Ako ovog vikenda želiš isprobati nešto drugačije, predlažemo džin-tonik tiramisu, desert kao stvoren za večernja druženja

Kombinacija kojoj jednostavno ne možemo odoljeti

Rijetko tko nije ljubitelj tiramisua. Ovaj talijanski klasik koji se ne peče, sočan je i osvježavajuć, a k tome i nevjerojatno jednostavan za pripremu.Dodamo li u cijelu priču i kombinaciju gin tonika, ovaj popularni desert postaje idealan za večernja druženja.

Deserti s džin-tonikom već su neko vrijeme potpuni hit, a nakon džin-tonik cheesecakea i džin-tonik krafni, vrijeme je za džin-tonik tiramisu. I to onaj u čaši, jer tko ne voli brze, osvježavajuće i nevjerojatno ukusne deserte u čaši!

Gin tonik tiramisu

Sastojci:

170 g piškota

300 g mascarpone sira

70 ml gina

70 ml tonika

200 g skute ili kvark sira

30 g šećera u prahu

1 paketić bourbon vanilije u prahu

150 ml tučenog šlaga

1 srednji limun

Priprema:

Iscijedi limun. Pomiješaj mascarpone sa skutom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 žlice šećera u prahu.

Istuci šlag u čvrsti snijeg i pažljivo pomiješaj.

U plitku zdjelu dodaj gin i tonik.

Prepolovi piškote, umoči ih u gin i tonik i stavi sloj na dno pripremljenih čaša.

Nanesi sloj (približno 1.5 žlice) mascarpone kreme na sloj piškota, a zatim u čaše stavi još jedan sloj piškota umočenih u gin i tonik. Zatim premaži još jedan sloj mascarpone kreme.

Stavi tiramisu u hladnjak i pusti da se hladi najmanje 4 sata. Prije posluživanja pospi malo limunove korice na vrh ukoliko imaš domaći limun.

Izvor: https://www.sweetsandlifestyle.com/gin-tonic-tiramisu-gin-tonic-dessert/