Krem juha od tortellina i rajčice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica ulja
- 800 g konzerev sjeckanih rajčica
- 1 konzerva pasirane rajčice
- 0.5 žličice origana
- 0.5 žličice bosiljka
- 0.5 žličice ružmarina
- sol, papar
- 950 ml povrtnog temeljca
- 120 ml vrhnja za šlag
- 500 grama tortellina od sira
- 45 g naribanog parmezana
- svježi bosiljak
Priprema:
- Stavi nasjeckani luk, češnjak, maslinovo ulje i ružmarin u dutch oven. Pirjaj na srednje jakoj vatri 5 minuta ili dok luk ne postane proziran.
- Dodaj nasjeckane rajčice, pasiranu rajčicu, origano, bosiljak, sol, papar, temeljac i vrhnje za šlag pa promiješaj da se sjedini. Pirjaj oko 20 minuta.
- U dutch oven sada dodaj i tortelline od sira i kuhaj dok tortelini ne omekšaju i ne skuhaju se. Umiješaj naribani parmezan.
- Posluži i ukrasi sa svježim bosiljkom i dodatnim naribanim parmezanom po želji.