Nizozemska pećnica

'Dutch oven': Tri recepta za jela iz duboke tave koju gurmani obožavaju

Svestrani dutch oven nezaobilazan je komad posuđa za sve koji vole kuhati, a mi smo izdvojile tri super recepta za jela koji u ovoj nizozemskoj pećnici mogu biti gotova za svega 30 minuta

profimedia-0549081860.jpg
Foto: Profimedia

Krem juha od tortellina i rajčice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica ulja
  • 800 g konzerev sjeckanih rajčica
  • 1 konzerva pasirane rajčice
  • 0.5 žličice origana
  • 0.5 žličice bosiljka
  • 0.5 žličice ružmarina
  • sol, papar
  • 950 ml povrtnog temeljca
  • 120 ml vrhnja za šlag
  • 500 grama tortellina od sira
  • 45 g naribanog parmezana
  • svježi bosiljak

Priprema:

  1. Stavi nasjeckani luk, češnjak, maslinovo ulje i ružmarin u dutch oven. Pirjaj na srednje jakoj vatri 5 minuta ili dok luk ne postane proziran.
  2. Dodaj nasjeckane rajčice, pasiranu rajčicu, origano, bosiljak, sol, papar, temeljac i vrhnje za šlag pa promiješaj da se sjedini. Pirjaj oko 20 minuta.
  3. U dutch oven sada dodaj i tortelline od sira i kuhaj dok tortelini ne omekšaju i ne skuhaju se. Umiješaj naribani parmezan.
  4. Posluži i ukrasi sa svježim bosiljkom i dodatnim naribanim parmezanom po želji.
3/4