Vegetarijanski čili
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 crvena paprika
- 1 konzerva sjeckanih rajčica
- 1 konzerva crvenog graha
- 1 konzerva smeđeg graha
- 250 ml vode ili temeljca
- 160 grama kukuruza iz konzerve
- sol, papapr
- 1 žlica limetinog ili limunovog soka
- 3 svježe chili papričice
Priprema:
- Zagrij ulje u dutch ovenu na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, nekoliko prstohvata soli i papra i promiješaj. Kuhaj dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, a zatim dodaj usitnjeni češnjak, chili papričice i crvenu papriku. Promiješaj i kuhaj dok ne omekša, 5 do 8 minuta, smanjujući vatru prema potrebi.
- Dodaj rajčice, grah, vodu, kukuruz, sol i malo mljevenog papra. Poklopi, smanji vatru na nisku i pirjaj oko 25 minuta, povremeno miješajući, dok se čili ne zgusne. Umiješajte sok limete ili limuna i začini po ukusu. Posluži s dodacima po želji: s grčkim jogurtom ili kiselim vrhnjem, avokadom, ukiseljenim lukom ili jalapeno papričicama.