Nizozemska pećnica

'Dutch oven': Tri recepta za jela iz duboke tave koju gurmani obožavaju

Svestrani dutch oven nezaobilazan je komad posuđa za sve koji vole kuhati, a mi smo izdvojile tri super recepta za jela koji u ovoj nizozemskoj pećnici mogu biti gotova za svega 30 minuta

profimedia-0549081860.jpg
Foto: Profimedia

Vegetarijanski čili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 1 konzerva crvenog graha
  • 1 konzerva smeđeg graha
  • 250 ml vode ili temeljca
  • 160 grama kukuruza iz konzerve
  • sol, papapr
  • 1 žlica limetinog ili limunovog soka
  • 3 svježe chili papričice

Priprema:

  1. Zagrij ulje u dutch ovenu na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, nekoliko prstohvata soli i papra i promiješaj. Kuhaj dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, a zatim dodaj usitnjeni češnjak, chili papričice i crvenu papriku. Promiješaj i kuhaj dok ne omekša, 5 do 8 minuta, smanjujući vatru prema potrebi.
  2. Dodaj rajčice, grah, vodu, kukuruz, sol i malo mljevenog papra. Poklopi, smanji vatru na nisku i pirjaj oko 25 minuta, povremeno miješajući, dok se čili ne zgusne. Umiješajte sok limete ili limuna i začini po ukusu. Posluži s dodacima po želji: s grčkim jogurtom ili kiselim vrhnjem, avokadom, ukiseljenim lukom ili jalapeno papričicama.
4/4