Pikantni pileći gulaš
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veliki ljubičasti luk
- 2-3 veće mrkve
- 5 režnja češnjaka
- 1 žlica kumina
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- 950 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 1 konzerva slanutka
- 1 konzerva sjeckanih rajčica
- 450 g pilećih prsa ili zabataka
- 2 žlice limunovog soka
- sol, papar
- svježe začinsko bilje po želji (peršin, korijander…)
Priprema:
- U velikoj nizozemskoj pećnici zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i mrkvu i dobro začini. Kuhaj dok luk i mrkva ne omekšaju, oko 5 minuta.
- Dodaj usitnjeni češnjak, kumin i papriku u prahu. Kuhaj još minutu, pa dodaj temeljac, slanutak i rajčice i dobro promiješaj.
- Izvadi 2 šalice smjese iz dutch ovena i izmiksaj ih u blenderu ili štapnim mikserom. Vrati dobiveni pire u gulaš, provjeri je li dovoljno začinjen po tvom ukusu, pa na jakoj vatri dovedi do vrenja.
- Smanji vatru, dodaj narezane komade piletine i pirjaj (nemoj dopustiti da krčka) 5-10 minuta (dok se piletina ne skuha).
- Na kraju dodaj nasjeckano začinsko bilje po želji i malo soka od limuna pa posluži.