403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače

Donosimo vam najnovije recepte za fine kolače
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za kolače, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za kolače, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

U nastavku donosimo recepte. Raffaello cheesecake s keksom – torta bez pečenja! POTREBNO: Za podlogu:

300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…)

180 g maslaca

Za kremu:

500 g krem sira

500 ml vrhnja za šlag

60 g kokosa

60 g mljevenog keksa

Za karamel preljev:

6 žlica kristal šećera

3 žlice kiselog vrhnja

I još:

250ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1Za podlogu pomiješati mljevene kekse s otopljenim maslacem. Natiskati dobivenu smjesu u kalup  za torte promjera 24 cm.

Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.

U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.

Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu s kokosom, a odmah potom kremu s keksom. Preko svega premazati tučeno vrhnje za šlag. Pospremiti u hladnjak dok pripremate karamel preljev.

Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na tako dobiveni karamel staviti 3 žlice kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatrici pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.

Karamel preljev staviti u vrećicu za ukrašavanje ili u običnu vrećicu za zamrzavanje. Odrezati vrećici jedan vrh pa uz pritiskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema van i obrnuto kako bi se dobio lijepi uzorak kakav možete vidjeti na fotkama.

Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.

Dobar tek! Brzi kolač sa šljivama POTREBNO:

2 jaja

12 žlica šećera

12 žlica ulja

12 žlica mlijeka

16 žlica brašna

2 žlice praška za pecivo

2 žlice vanilin šećera

800 g očišćenih plavih šljiva

PRIPREMA:

Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom tako dugo dok ne se ne dobije pjenasta svjetlo žuta masa. Tada dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja treba dodati naizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko.

Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (36×20 cm). Poravnati pa odozgo rasporediti šljive nasjeckane na manje komadiće.

Kolač peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C 30 minuta. Pečeni kolač malo prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx