Uživaj u savršenoj kombinaciji maslaca od kikirikija i čokolade s ovim nevjerojatno jednostavnim i brzim receptom za domaće kekse s maslacem od kikirikija
Ne možemo se sjetiti boljeg para od maslaca od kikrikija i čokolade. Ova dva okusa za nas su kombinacija iz snova, posebno kad su upakirani u najfinije i najjednostavnije domaće kekse ikada. Recept za neodoljivu poslasticu pronašle smo kod Kristine Šaško, poznatije kao Pinch of Amour, a vjerojatno najveća prednost ovih keksa je što su gotovi za doslovno 15 minuta (uključujući i pečenje!). Ako trebaš brzinsku dozu slatkoće, sve što ti treba je nekoliko sastojaka i nimalo truda jer s ovim keksima gotovo da nema posla. Sve sastojke ubaci u zdjelu, izmiksaj, oblikuj u kuglice, stavi peći i za desetak minuta uživaj u domaćim, svježe pečenima i prhkim keksima - uz kavu, čaj, ili kako Kristina predlaže, čašu mlijeka.
Sastojci
260 grama maslaca od kikirikija
1 srednje jaje
1 žličica sode bikarbone
1 žličica ekstrakta vanilije
40 grama agavinog sirupa
100 grama sjeckane čokolade
Priprema
01.
U posudi izmiksaj sve sastojke osim čokolade. Doslovno će ti trebati 30 sekundi miksanja kako bi se sastojci povezali.
02.
Umiješaj sjeckanu čokoladu. Rukama oblikuj male kuglice, stavi u lim na koji si stavila papir za pečenje. Svaku kuglicu spljošti da dobiješ plosnati keks.
03.
Veličinu kuglica prilagodi svojim željama. Kristina obično radi kuglice veličine oraha, a ponekad i veće.
04.
Kekse peci na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Kad se ohlade izvadi ih iz lima i posluži.
Savjet
U slučaju da nemaš agavin sirup, možeš ga zamijeniti sa 60 grama šećera u prahu, a što se tiče posluživanja, Kristina ističe da najbolje idu uz čašu mlijeka
Izdavačhttps://pinchofamour.com/2020/02/15/keksi-sa-maslacem-od-kikirikija/
NakladnikPinch of Amour