Mamma Mia - Che Pizza!

Domaća pizza - najčešće greške koje trebamo izbjeći

Ova jednostavni specijalitet jednostavno svi obožavaju, no za stvarno ukusnu domaću pizzu treba slijediti nekoliko pravila. Zapamti ih, primijeni i postat ćeš prava pizza majstorica

photo-1595708684082-a173bb3a06c5.jpg
Foto: Unsplash

Redoslijed je zakon uklesan u kamen

Tvoja pizza konačno ide u pećnicu - jer nažalost nemaš krušnu peć koja bi bila idealna. No, što je tu je. Ljudi obično pizzu peku na sredini pećnice i na 200 stupnjeva, ali to je pogreška. Talijani se kunu u to da pizzu treba staviti na donji kat pećnice i peći je najprije samo 10 minuta na višoj temperaturi od 250 stupnjeva. Zatim pizzu vadimo i stavljamo ostale sastojke na umak, kao što su sir i gljive - pa je premještamo je na sredinu pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek pred sam kraj pečenja na redu su mozzarella, masline i cherry rajčice. Origano se stavlja u sam umak, ali se može staviti i nakon pečenja, kao i svježi listiće bosiljka te rikolu.

Čestitamo, tvoja pizza sada dobiva certifikat prave talijanske domaće pizze. Buon appetito!

7/7