'Dižu iz mrtvih': Tri jednostavna recepta za juhe koje jačaju imunitet

Fina domaća juha nahranit će i tijelo i dušu, a što je važnije za imunitet od toga da se osjećaš dobro?

'Dižu iz mrtvih': Tri jednostavna recepta za juhe koje jačaju imunitet

Juha od rajčice

Rajčica obiluje likopenom, osobitoona kuhana. Riječ je o antioksidansu koji odlično djeluje na imunitet, ali i na zdravlje kože. Juhu od rajčice bilo bi dobro imati redovito na jelovniku.

Sastojci:
Postupak:

Luk nareži na veće komade, mrkvu i peršin na kolutove, celer na kockice. Stavi povrće dinstati na malo masnoće, a nakon par minuta dodaj crvenu papriku, žlicu brašan, a potom i koncentrat rajčice. Dinstaj povrće na laganoj vatri uz miješanje kako ne bi zagorjelo te nakon dvije-tri minute pelate i vodu/temeljac (ulijevaj do željene gustoće). Ostavi juhu da se kuha pola sata i serviraj s komadićima prepečenog kruha.




Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 dcl pelata
  • velika žlica pasirane rajčice iz tube
  • glavica luka
  • mrkva
  • manji celer
  • peršin s listom
  • majčina dušica, bosiljak i origano
  • kajenski papar, sol i papar
  • voda ili pileći temeljac
  • žličica crvene paprike
  • žlica brašna
4/4