Juha od rajčice
Rajčica obiluje likopenom, osobitoona kuhana. Riječ je o antioksidansu koji odlično djeluje na imunitet, ali i na zdravlje kože. Juhu od rajčice bilo bi dobro imati redovito na jelovniku.
Sastojci:
Postupak:
Luk nareži na veće komade, mrkvu i peršin na kolutove, celer na kockice. Stavi povrće dinstati na malo masnoće, a nakon par minuta dodaj crvenu papriku, žlicu brašan, a potom i koncentrat rajčice. Dinstaj povrće na laganoj vatri uz miješanje kako ne bi zagorjelo te nakon dvije-tri minute pelate i vodu/temeljac (ulijevaj do željene gustoće). Ostavi juhu da se kuha pola sata i serviraj s komadićima prepečenog kruha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 100 dcl pelata
- velika žlica pasirane rajčice iz tube
- glavica luka
- mrkva
- manji celer
- peršin s listom
- majčina dušica, bosiljak i origano
- kajenski papar, sol i papar
- voda ili pileći temeljac
- žličica crvene paprike
- žlica brašna