Danas pripremite raviole

Nije vam potrebno puno iskustva da biste pripremili ukusne, raznovrsne raviole

Danas pripremite raviole

Domaći ravioli punjeni mortadelom

Image


Izvor: volim-meso.hr

Sastojci: Za tijesto:
2 jaja
240 g glatkog brašna
čajna žličica maslinova ulja
malo soli
po potrebi vode

Za nadjev:
200 g mortadele s maslinama u komadu
3 – 4 odkoštene crne masline
1 velika žlica riccotte, skute ili nekoga drugoga neutralnoga mekoga, kremastog sira
4 – 5 listića svježeg bosiljka
1 – 2 žlice vrhnja za šlag

Za umak:
10-ak odkoštenih crnih maslina
10-ak cherry rajčica
3 – 4 češnja češnjaka
žlica maslaca i žlica maslinova ulja
žlica aceto balsamica
3 – 4 grančice svježeg bosiljka + bosiljak za serviranje
ribani parmezan za serviranje

Priprema:
Prosijte brašno na radnu površinu, pa u sredini načinite bazen, u koji dodajte lagano razmućena jaja s malo soli. Zamijesite glatko mekano tijesto zahvaćajući po rubovima, uz po potrebi dodavanje manjih količina vode ili još brašna. Tijesto mora biti glatko i podatno, ali se ne smije lijepiti. Ostavite ga dobro umotanog da odleži u hladnjaku najmanje pola sata do nekoliko sati. Miješenje možete obaviti i u multipraktiku i tako si olakšati ovaj dio.

Dok tijesto odmara, napravite nadjev. Mortadelu narezanu na kockice i masline stavite u multipraktik i usitnite, dodajte sir, a zatim u tankom mlazu dodajte malu količinu vrhnja za šlag da dobijete kremastu smjesu za punjenje. Na kraju dodajte i listove bosiljka. Ako imate mašinu za izradu tjestenine, tijesto podijelite na 4 dijela i protiskujte ga kroz valjke mašine od najvećeg broja prema manjima, sve do broja 2 – 3 da dobijete lijepe tanke plohe tijesta. Ako valjate ručno, učinite isto, podijelite tijesto i razvaljajte ga na debljinu otprilike 2 mm.

Nemojte odmah razvaljati svo tijesto da vam se ne presuši dok čeka da ga napunite nadjevom. Razvaljane plohe tijesta formirajte, odrežite na veličinu koja će vam omogućiti da na nju smjestite 8 komada raviola, dužine bridova otprilike 5 × 5 cm. Na jednakim razmacima spustite hrpice nadjeva, prostor oko nadjeva premažite kistom lagano namočenim u vodu, pokrijte drugom plohom tijesta, pritisnite nježno prstima oko nadjeva da istisnete zrak, pa rezačem za raviole izrežite kvadrate. Stavljajte ih sa strane lagano posute brašnom, najbolje potpuno razdvojene da vam se međusobno ne zalijepe.

Kuhajte ih u dovoljno zakuhane posoljene vode, još vrlo kratko vrijeme nakon što isplivaju na površinu. Riječ je svježoj tjestenini kojoj treba manje vremena da se skuha. Raviole izvadite, ocijedite, pa nakapajte rastopljenim maslacem ili maslinovim uljem.

Za umak na mješavini maslaca i maslinova ulja, lagano prepržite na kolutiće narezane masline i usitnjen češnjak, dodajte cherry rajčice narezane na polovice ili četvrtine i još kratko pržite. Dodajte papar, aceto balsamico, promiješajte, dodajte listove svježeg bosiljka i maknite s vatre, pa prelijte preko raviola. Servirajte odmah uz dodatak svježih odkoštenih crnih maslina i cherry rajčica i bosiljka. Po želji dodajte ribani parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4