Ravioli punjeni svježim sirom
Izvor: Recepti.hr
Sastojci:
Za nadjev:
400 g glatkog brašna
4 jaja
1 žlica suncokretovog ulja
sol
Za tijesto:
500 g svježeg kravljeg sira
1 jaje
80 g parmezana
150 g kuhane šunke
Priprema:
U brašnu napravite udubinu u sredini i u nju stavite jaja. Posolite i dodajte žlicu ulja. Vilicom umutite jaja i polako u njih dodajte brašno, pa dobro izmijesite rukama. Tijesto omotajte folijom i pustite da odstoji dok pripremite nadjev. Pomiješajte sve sastojke za nadjev. Tijesto vrlo tanko razvaljajte. Izrežite ga na pravokutnike oko 4 x 3 cm (ili kalupićem na krugove) i na sredinu svakog stavite malo nadjeva. Svaki pravokutnik lagano navlažite, spojite krajeve i pripazite da nemate zračne džepiće. Slažite ih tako da se ne dodiruju i pustite da se malo posuše. Kuhajte 10-ak min u posoljenoj vodi, pa poslužite s umakom prema želji.