Čokoladni ganache – idealan dodatak tortama i kolačima

Savršena krema sa samo dva (ili tri) sastojka

Čokoladni ganache – idealan dodatak tortama i kolačima

Ganache torta

Sastojci za biskvit:
5 jaja
100 g šećera
150 g maslaca
100 g čokolade
80 g brašna
1 vrećica praška za pecivo

Priprema:
Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera. Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i uspemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva.

Sastojci za ganache od tamne čokolade:
500 g mliječnog vrhnja
200 g tamne čokolade s minimalno 70 % kakao dijelova

Priprema:
Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.

Sastojci za ganache od bijele čokolade:
200 g mliječnog vrhnja
300 g bijele čokolade

Priprema:
Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/3