Ganache kolač
Sastojci:
Tijesto:
6 jaja
15 dag šećera
27 dag čokolade (s visokim udjelom kakaa)
15 dag maslaca
Ganache:
27 dag bijele čokolade
20 dag vrhnja za šlag
1 žlica soka od naranče
ribana korica 1 naranče
Priprema:
Miksati 2 cijela jaja s 4 žumanjka i šećerom dok smjesa ne pobijeli. Čokoladu otopiti na laganoj vatri i dodati je smjesi jaja i šećera. Miksati da se jaja ne skuhaju. Dodati omekšali maslac narezan na kockice. Istući snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodati smjesi. Izliti u manji kalup i peći na 180 °C 30 – 35 minuta. Sitno nasjeckanu čokoladu preliti zavrelim vrhnjem i sokom, dobro miješati 5 minuta da se rastopi. Dodati ribanu koricu naranče. Kad se malo stisne, preliti kolač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa