Čokoladni ganache – idealan dodatak tortama i kolačima

Savršena krema sa samo dva (ili tri) sastojka

Čokoladni ganache – idealan dodatak tortama i kolačima

Ganache kolač

Sastojci:

Tijesto:
6 jaja
15 dag šećera
27 dag čokolade (s visokim udjelom kakaa)
15 dag maslaca

Ganache:
27 dag bijele čokolade
20 dag vrhnja za šlag
1 žlica soka od naranče
ribana korica 1 naranče

Priprema:
Miksati 2 cijela jaja s 4 žumanjka i šećerom dok smjesa ne pobijeli. Čokoladu otopiti na laganoj vatri i dodati je smjesi jaja i šećera. Miksati da se jaja ne skuhaju. Dodati omekšali maslac narezan na kockice. Istući snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodati smjesi. Izliti u manji kalup i peći na 180 °C 30 – 35 minuta. Sitno nasjeckanu čokoladu preliti zavrelim vrhnjem i sokom, dobro miješati 5 minuta da se rastopi. Dodati ribanu koricu naranče. Kad se malo stisne, preliti kolač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/3