Štrudla sa šljivama i cimetom
Potrebno ti je:
Postupak:
1. Šljive najprije dobro operi, očisti od koštica i nareži na četvrtine.
2. U loncu otopi maslac, dodaj šljive i šećer. Sve skupa kuhaj na laganoj vatri nekoliko minuta dok šljive malo ne omekšaju. Ako su šljive pustile previše soka i smjesa je vodenasta, dodaj nekoliko žlica griza.
3. Jedan list za savijaču premaži uljem i preklopi ga drugim listom. Na drugi list stavi malo smjese sa šljivama, zamotaj ga i stavi u nauljenu posudu za pečenje.
4. Kada si smotala sve štrudle, prekrij ih jednom korom za savijače i peci oko 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Nakon toga ukloni koru s površine i peci još 20-ak minuta. Gotove štrudle posipaj šećerom u prahu i posluži tople.
- 1 pakiranje kora za savijaču
- 1 kg plavih šljiva
- 3 žlice šećera
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice griza
- Ulje