Cimet – začin koji osim što divno miriše, odličan je i za zdravlje. Ovo su nam omiljeni recepti

Cimet je zaštitna aroma jesenskih specijaliteta, a mi imamo odlične recepte u kojima ćeš moći osjetiti sve čari ovog drvenastog začina

Cimet – začin koji osim što divno miriše, odličan je i za zdravlje. Ovo su nam omiljeni recepti

Štrudla sa šljivama i cimetom


Potrebno ti je:

Postupak:

1. Šljive najprije dobro operi, očisti od koštica i nareži na četvrtine. 
2. U loncu otopi maslac, dodaj šljive i šećer. Sve skupa kuhaj na laganoj vatri nekoliko minuta dok šljive malo ne omekšaju. Ako su šljive pustile previše soka i smjesa je vodenasta, dodaj nekoliko žlica griza.
3. Jedan list za savijaču premaži uljem i preklopi ga drugim listom. Na drugi list stavi malo smjese sa šljivama, zamotaj ga i stavi u nauljenu posudu za pečenje. 
4. Kada si smotala sve štrudle, prekrij ih jednom korom za savijače i peci oko 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Nakon toga ukloni koru s površine i peci još 20-ak minuta. Gotove štrudle posipaj šećerom u prahu i posluži tople.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pakiranje kora za savijaču
  • 1 kg plavih šljiva 
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice griza
  • Ulje
2/6