Rolice s cimetom i jabukama
Potrebno ti je:
Rolice:
Preljev:
Postupak:
1. U velikoj posudi pomiješaj kvasac, šećer, vodu i ulje i ostavi da odstoji oko pet minuta.
2. U drugoj posudici izraditi jaja, dodati ga kvascu i dodati još sol i polako brašno.
3. Od smjese umijesi tijesto i ostavi da se digne oko pola sata.
4. Za to vrijeme u maloj zdjelici pomiješaj smeđi šećer, cimet i nasjeckane pekan ili obične orahe.
5. Kada se tijesto diglo, razvaljaj ga u pravokutnik na debljinu od oko 5 milimetara. Premaži ga s pola količine otopljenog maslaca.
6. Premazano tijesto posipaj smjesom šećera, oraha i cimeta te naribanim jabukama.
7. Zarolaj tijesto u jednu veliku roladu, nareži na komade od oko 6 centimetara i posloži ih u posudu za pečenje. Peci ih oko 25 minuta na 170 stupnjeva.
8. Dok se rolice peku pripremi preljev od šećera u prahu, mlijeka i otopljenog maslaca.
9. Kada su rolice gotove, izvadi ih iz pećnice, ostavi da se malo ohlade i prelij preljevom.
- 20 g svježeg kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 1/2 žličice soli
- 525 g brašna
- 100 g maslaca
- 165 g smeđeg šećera
- 1 žlica cimeta
- 50 g pekan ili običnih oraha
- 2 jabuke
- 100 g šećera u prahu
- 2 1/2 žlice mlijeka
- 1 žlica maslaca