Cimet – začin koji osim što divno miriše, odličan je i za zdravlje. Ovo su nam omiljeni recepti

Cimet je zaštitna aroma jesenskih specijaliteta, a mi imamo odlične recepte u kojima ćeš moći osjetiti sve čari ovog drvenastog začina

Cimet – začin koji osim što divno miriše, odličan je i za zdravlje. Ovo su nam omiljeni recepti

Rolice s cimetom i jabukama


Potrebno ti je: 

Rolice: 
Preljev: 
Postupak:

1. U velikoj posudi pomiješaj kvasac, šećer, vodu i ulje i ostavi da odstoji oko pet minuta. 
2. U drugoj posudici izraditi jaja, dodati ga kvascu i dodati još sol i polako brašno. 
3. Od smjese umijesi tijesto i ostavi da se digne oko pola sata. 
4. Za to vrijeme u maloj zdjelici pomiješaj smeđi šećer, cimet i nasjeckane pekan ili obične orahe. 
5. Kada se tijesto diglo, razvaljaj ga u pravokutnik na debljinu od oko 5 milimetara. Premaži ga s pola količine otopljenog maslaca. 
6. Premazano tijesto posipaj smjesom šećera, oraha i cimeta te naribanim jabukama. 
7.  Zarolaj tijesto u jednu veliku roladu, nareži na komade od oko 6 centimetara i posloži ih u posudu za pečenje. Peci ih oko 25 minuta na 170 stupnjeva. 
8. Dok se rolice peku pripremi preljev od šećera u prahu, mlijeka i otopljenog maslaca. 
9. Kada su rolice gotove, izvadi ih iz pećnice, ostavi da se malo ohlade i prelij preljevom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 g svježeg kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 50 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 525 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 165 g smeđeg šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 50 g pekan ili običnih oraha
  • 2 jabuke
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 1/2 žlice mlijeka
  • 1 žlica maslaca
3/6