Cheesecake kocke s mandarinama moderni su zaokret klasičnog cheesecakea i savršeni desert za jesenske dane
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Manji četvrtasti kalup za pečenje (cca 20x20 cm) obloži folijom, protežući foliju preko rubova kalupa; ostavi sa strane.
U zdjeli električnim mikserom na srednjoj do velikoj brzini umuti omekšali maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetla i pahuljasta smjesa. Dodaj brašno, miješajući dok se ne sjedini (smjesa će biti mrvičasta). Smjesu ravnomjerno utisni na dno pripremljenog kalupa. Peci 8 minuta.
U međuvremenu, u većoj zdjeli električnim mikserom na srednjoj brzini umuti krem sir i šećer dok ne postanu glatka smjesa. Umuti jaje, vrhnje za šlag, naribanu koricu mandarine, sok od mandarine i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine. Prelij preko pečenog tijesta.
Peci još 30-ak minuta. Ohladi barem 1-2 sata prije rezanja. Izreži na kocke. Po želji posipaj kandiranu koricu mandarine.
Savjet
Cheesecake kocke čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana.