Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ okuse su popravljali Nevena Rendeli, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Begić Tahiri i gastro blogeri

Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

ROAST BEEF U KUKURUZNOM KRUHU

Chef Mario Mihelj
Sastojci:

•    juneći file 120g                                             
•    kukuruzni kruh 150g/ 2šnite                             
•    medvjeđi luk 30g                                         
•    radič crveni 20g                                            
•    sir škripavac 50g                                           
•    hren svježi 10g                                         
•    senf 30g                                                     
•    majoneza 50g                                           
•    sol
•    papar

Priprema:

Ovo je meni najdraži sendvič!

Prvo ćemo marinirati meso, koje ćemo namazati senfom, posoliti, popapriti i nauljiti te ćemo ostavit meso da se malo marinira na sobnoj temperaturi. Krećemo s pripremom umaka na bazi majoneze - svježe ribani hren i sitno kosani medvjeđi luk dobro izmiješamo te ostavimo sa strane. Sir škripavac narežemo na tanke šnitice, radič salatu operemo osušimo s par listova medvjeđeg luka. Kada je sve spremno, krećemo peči meso.

Na zagrijanu nauljenu tavu stavimo marinirani file ta ga lagano pečemo dok ne bude medium rare ili 60°C. Ostavimo meso da se odmori i ohladi, tek tada je spremo za rezanje i slaganje sendviča.

Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
5/6