ROAST BEEF U KUKURUZNOM KRUHU
Chef Mario Mihelj
Sastojci:
• juneći file 120g
• kukuruzni kruh 150g/ 2šnite
• medvjeđi luk 30g
• radič crveni 20g
• sir škripavac 50g
• hren svježi 10g
• senf 30g
• majoneza 50g
• sol
• papar
Priprema:
Ovo je meni najdraži sendvič!
Prvo ćemo marinirati meso, koje ćemo namazati senfom, posoliti, popapriti i nauljiti te ćemo ostavit meso da se malo marinira na sobnoj temperaturi. Krećemo s pripremom umaka na bazi majoneze - svježe ribani hren i sitno kosani medvjeđi luk dobro izmiješamo te ostavimo sa strane. Sir škripavac narežemo na tanke šnitice, radič salatu operemo osušimo s par listova medvjeđeg luka. Kada je sve spremno, krećemo peči meso.
Na zagrijanu nauljenu tavu stavimo marinirani file ta ga lagano pečemo dok ne bude medium rare ili 60°C. Ostavimo meso da se odmori i ohladi, tek tada je spremo za rezanje i slaganje sendviča.
Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka.