Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ okuse su popravljali Nevena Rendeli, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Begić Tahiri i gastro blogeri

Četiri recepta chefa Maria Mihelja koji sendviče popravlja majonezom

TUNA TATAKI U CRNOM KRUHU

Chef Mario Mihelj
Sastojci:

•    tuna 120g                                                                        
•    kruh crni 150g /2 šnite                                                 
•    wasabi prah 10g                                                        
•    limeta 0,5kom                                                           
•    daikon kiseli (bijela rotkva) 30kg                                                                                          
•    komorač 50g                                                              
•    Zvijezda delikates majoneza 100g                                                       
•    sol                                                                           
•    papar                                                                     
•    bijeli sezam
•    sezam ulje

Priprema:
Super lagani sendvič za sve koji vole tunu i okuse Azije. Krećemo od same tune koja mora biti svježa i obrađena. Zatim ćemo ju začiniti sa soli i paprom i sa svih strana uvaljati je u sezam. Wasabi prah pomiješamo s malo vode te dobijemo zelenu pastu, koju ćemo pomiješati s majonezom i sokom limete. Svježi komorač narežemo što tanje, ako vam je pri ruci mesoreznica, iskoristite je. Još daikon narežemo na tanke šnite i spremni smo za pečenje tune.

Na zagrijanu tavu stavimo sezam ulje te tunu koju lagano pečemo sa svih strana dok sezam ne dobije rumenu boju sa svih strana. Kruh ugrijemo na tavi te wasabi majonezu pomiješamo sa komoračem da dobijemo kremastu salatu koju stavljamo na topli crni kruh, zatim na to komadiće rezane tune i daikon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
4/6