4 genijalna recepta

Tako mali, a tako slasni: 'Finger food' zalogajčići koje trebaš kušati

Trebaš ideje za slatke i slane snackove ili planiraš brunch s fredicama? Pronašli smo četiri recepta za jednostavan 'finger food' koji moraš isprobati!

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Hrenovke u lisnatom tijestu

  • 500 grama lisnatog tijesta
  • 400 grama mini hrenovki
  • 1 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • Sol
  • Crvena mljevena paprika

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mlijeko dodaj prstohvat soli i mljevene crvene paprike i pusti da zakuha. Kada je gotovo ostavi da se ohladi. Razvaljaj lisnato tijesto (u krug) i izreži na trokutiće. Svaki list premaži smjesom od mlijeka. U svaki trokutić tijesta zamotaj po jednu mini hrenovku. Kada su sve hrenovke zamotane poslaži ih na posudu za pečenje (prethodno stavi masni papir za pečenje). Razmuti jaje i premaži zamotuljke. Peci ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C dok tijesto ne dobije zlatnu boju (15-ak minuta).

4/5