Crveni rižoto
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka, vrlo sitno nasjeckana
- 1 veliki češanj češnjaka, zgnječen
- 175 g riže
- 400 g konzervirane cherry rajčice
- 600 ml vrućeg temeljca od povrća
- 30 g parmezana, naribanog
- 30 g mascarponea ili krem sira

Foto: Unsplash
Priprema:
- Zagrij ulje u velikoj tavi, a zatim dodaj luk zajedno s prstohvatom soli i prži 10 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodaj češnjak i prži jednu minutu. Umiješaj rižu i kuhaj dvije minute.
- Dodaj rajčice i pusti da se kuhaju. Zatim dodaj pola temeljca, kuhaj i miješaj dok se ne upije. Kada zavre, dodaj preostali temeljac, žlicu po žlicu, i kuhaj dok riža ne bude al dente, neprestano miješajući oko 20 minuta.
- U rižu dodaj parmezan, mascarpone ili krem sir te začine po želji i posluži.