Zapečena tjestenina s piletinom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- ¼ žličice čilija
- 800 g konzervirane rajčice
- 1 žličica šećera
- 6 žlica mascarponea
- 4 pileća prsa bez kože, narezana na trakice
- 300 g penne tjestenine
- 70 g naribanog gouda sira
- 50 g naribane mozzarelle
Priprema:
- Zagrij dvije žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri i lagano prži luk 10-12 minuta. Dodaj češnjak i čili i peci jednu minutu. Zatim dodaj konzervirane rajčice i šećer i začini po želji. Pirjaj bez poklopca 20 minuta, a zatim umiješaj mascarpone.
- Zagrij jednu žlicu ulja u tavi koja se ne lijepi. Začini piletinu začinima po želji i prži ju 5-7 minuta ili dok ne bude pečena.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a za to vrijeme skuhaj penne tjesteninu. Kada bude gotova, ocijedi ju i prelij preostalim uljem. Tjesteninu stavi u vatrostalnu posudu, dodaj piletinu i prelij umakom. Gore stavi naribani sir i peci 20 minuta.