Kremasto pečenje od lososa, poriluka i krumpira
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 250 g mladog krumpira, narezanog na deblje ploške
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 poriluk, prepolovljen, opran i narezan
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 70 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica vlasca
- 2 fileta lososa bez kože
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se ne zagrije, mladi krumpir stavi u lonac i kuhaj osam minuta. Ocijedi krumpire i ostavi ih nekoliko minuta da se osuše. U lim za pečenje stavi krumpir i prelij ga jednom žlicom maslinovog ulja te začini po želji. Stavi ga u pećnicu i peci 20 minuta.
- U međuvremenu, žlicu maslinovog ulja zagrij u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj poriluk i prži ga pet minuta, ili dok ne omekša. Umiješaj češnjak, a zatim dodaj vrhnje, začine po želji i 75 ml vruće vode, pa pusti da zavre. Nakon toga dodaj vlasac.
- Kremastu smjesu poriluka prelij preko krumpira, a zatim na vrh dodaj filete lososa. Peci u pećnici 7-8 minuta ili dok ne bude gotovo te posluži sa salatom po želji.